Fethi Sekin Şehir Hastanemizde Son Teknolojiye Uyumlu Kemoterapi Ve Radyasyon Onkolojisi Ünitesi
28 Eylül 2018

Türkiye’nin 6.nci Şehir Hastanesi olarak hizmete açılan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Kemoterapi ve Radyasyon Onkolojisi Ünitesi, kemoterapi ve poliklinik hizmetleri ile halkımıza  hizmet vermeye devam ediyoruz.

4 oda ve 8 yataklı olarak düzenlenen ve ileride 16 yatak kapasitesine çıkarılabilen ünite de,  Türkiye de ilk kez yerli üretim olan bir sistem tarafından  1 torba kemoterapi  ilacı 3.5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanmaktadır. 4 hasta için aynı anda ilaç hazırlayabilen sistem tam kapalı ve otomatik özelliği sayesinde, sitotoksik  ilaçların dış ortama kontaminasyonu ve sağlık personelinin ilaca maruziyeti önlenmektedir.

Ayrıca sistem tam otomatik atık mekanizmasına sahip olduğu için atıklar, el değmeden kilitlenebilir kutulara aktarılırken,  artan ilacı hatırlatan akıllı yazılım ile ilaçların zayi dozları asgari seviyeye çekilerek ülke ekonomisine ve farmakoekonomiye katkı sağlanmaktadır.28.09.2018