Fethi Sekin Şehir Hastanemizde Verem Eğitimi Ve Farkındalık Haftası Kapsamında Etkinlikler Düzenlendi.
11 Ocak 2019

Hastanemizde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası kapsamında bazı etkinlikler düzenlendi.

10.01.2018 Perşembe günü hastanemiz konferans salonunda düzenlenen ve Başhekim yardımcımız Düzgün Şimşek, Başhekim Özel Kalemi Mehmet DEĞİRMENCİ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülay KARATAŞ ile kurum personellerimizin katıldığı programda Tüberküloz İl koordinatörümüz Dr. Mehmet Kemal YENİHAL verem hastalığının bulaşma yolları, verem hastalığından korunma yolları ve verem hastalığının tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Verem hastalığını tanıtmak, verem hastalığından korunma ve tedavi yöntemlerini anlatmak üzere hastanemiz konferans salonunda personelimize yönelik olarak düzenlenen eğitim programından sonra İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hastanemiz ana poliklinik girişinde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası kapsamında tanıtım standı kuruldu.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Tuba KURT AYDİN, Merkez TSM Başkanı Dr. Ahmet Murat MAMUR, Tüberküloz İl koordinatörü Dr. Mehmet Kemal YENİHAL, Bulaşıcı Hastalıklar, Verem Savaş Dispanseri ve Toplum Sağlık Merkezi çalışanlarımızın katıldıkları tanıtım standımızda, çalışanlarımız afiş, broşür  gibi bilgilendirme araçları dağıtarak ve karşılıklı bilgilendirmede bulunarak vatandaşlara tüberküloz hastalığı, hastalığın bulaşma ve korunma yolları, DGT( Doğrudan gözetimli tedavi) hakkında çeşitli bilgiler verdi. 11.01.2019
  • kapak.jpg