Depremden Sonra Pandemide de Hastanemiz Büyük Rol Üstlendi
08 Haziran 2020

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgınıyla ülke genelinde yoğun bir şekilde mücadele verilirken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemiz de fiziki yapısı, teknolojik donanımı ve deneyimli sağlık ekibiyle şehrin sağlık hizmetlerinin büyük bölümünü karşılıyor. Elazığ depreminde depremin yükünü kaldıran hastanemiz şimdi de pandemi sürecindeki yükün çoğunluğunu karşılayarak sağlık sistemine büyük katkı sunuyor.1038 yatak kapasitesine sahip olan ve 01.08.2018 tarihinde açılan hastanemiz depremde verdiği hizmetlerle ön plana çıkmıştı.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, “Hastanemizin fiziki alt yapısı ve teknolojik donanımı bizlere pandemi planlarımızı en iyi şekilde yapabilme fırsatı sundu. Fiziki ve teknolojik tüm imkânlarımızı kullanarak yaptığımız planlamalar çerçevesinde hastanemizin 1 bloğunu pandemi alanı olarak oluşturduk. Hastane binalarında blokları ayırmak aslında çok zor olabiliyor burada şehir hastanesinin mimari yapısı bizlere bu imkânı verdi.Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihi itibarı tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olarak Covid hastalarını kabul etmeye başladık. Hastanemizde 1 blok covid 19 için ayrılmışken diğer bloklarda sağlık hizmetlerinin devamlılığını sağladık.

Planlamalarını erkenden yaparak önlemleri aldıklarını aldıklarını belirten, Öztürk“Hastanemiz toplamda 4 blok. Bloklar şeklinde olması planlamalarımızı etkili bir şekilde hazırlamamızı kolaylaştırdı. Bu sayede Covid 19 hastalarının teşhis ve tedavilerinin bir blokta yapılmasını sağladık. Enfeksiyon kontrolünün daha etkili olarak sağlanması açısından bu oldukça önemliydi. Fiziki imkânlarımızla yaptığımız planlamalarla süreci sağlıklı bir şekilde yürütebildik. Sağlık Bakanlığımızın Uygulamaları doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettirerek Covid 19 ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.”dedi

1 (2).JPG