Kalbinde Delik Bulunan Hastalarımız Ameliyatsız Yöntemle Sağlığına Kavuşuyor
19 Ekim 2021

KALBİNDE DELİK BULUNAN HASTALARIMIZ AMELİYATSIZ YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR

Çabuk yorulma, halsizlik çarpıntı şikâyetleri ile Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine gelen hastamıza uygulanan tetkikler neticesinde “Atriyal Septal Defekt (kalp deliği) ” tanısı koyulmuştur. Hastamıza “Perkütan ASD Kapama” işlemi ile ameliyatsız yöntem uygulanarak tedavisi yapılmıştır.

Doğuştan gelen kalp deliklerini ameliyata gerek kalmadan tedavi edebildiklerini belirten Doç. Dr. Erkan YILDIRIM  “Bebeğin anne karnında iken normal kan dolaşımının bir parçası olan sağ ve sol kulakçıkları arasında doğum sonrası kapanması gereken açıklığın kapanmaması neticesinde Atriyal Septal Defekt (ASD) oluşur. Hastalarda daha çok ileri yaşlarda nefes darlığı, çabuk yorulma, halsizlik, çarpıntı şeklinde şikâyetler olabilir. Bizim hastamızda da nefes darlığı ve çarpıntı şikâyetleri mevcuttu. Hastamıza yapılan ekokardiyografi sonucunda kapalı yöntemin uygun olacağına karar verdik. Anjio ünitemizde “Perkütan ASD Kapama” işlemini uyguladık. Kasık toplardamarından girerek şemsiye adı verilen özel cihaz yerleştirip kalp deliğini kapalı yöntem ile başarılı bir şekilde kapattık ve hastamızı ertesi gün sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bu yöntem ile hastalarımızın hastanede kalış süresi cerrahiye göre çok daha kısalmaktadır. Hastalarımız birkaç gün içinde normal yaşamına ve çalışmasına dönebilmektedir. Yara izi kalmaması da estetik açıdan önemli bir avantajdır.’’ dedi.

• 5.png
  • Adsız tasarım (1).png