Izmir'den Gelen Hasta Sagligina Elazig'da Kavustu

Dogustan ayak kisaligi bulunan ve asiri kilosundan dolayi sorunlar yasayan hasta Elazig’da sagligina kavustu.

Izmir'den Gelen Hasta Sagligina Elazig'da Kavustu
Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi, deneyimli saglik personeli, 5 yildizli otel konforundaki donanimi ve saglik alanindaki son teknolojiye sahip cihazlariyla dünya standartlarinda hizmet veriyor. Elazig ve çevre iller basta olmak üzere ülkenin her kösesinden hasta alan ve son bir yil içerisinde 2 milyon vatandasta hizmet veren Fethi Sekin Sehir Hastanesi, basarili operasyonlariyla da dikkat çekiyor. Izmir’de yasayan, dogustan ayak kisaligi bulunan ve asiri kilosundan dolayi ciddi sikintilar çeken Ümit Can Aykol, hastanenin Gastroenteroloji Cerrahi Klinigine basvurdu. Uzm. Dr. Sadik Kesmer tarafindan muayene edilen hastaya obezite cerrahisi uygulanmasinin fayda saglayacagi düsünüldü ve bu durum hasta ile paylasildi. Hastaya basarili bir ‘Bariatrik Cerrahi (obezite cerrahisi)’ ameliyati yapildi.

Ameliyat hakkinda bilgi veren Dr. Sadik Kesmer “Ümit Bey, bariatrik cerrahi dedigimiz obezite cerrahisi için Izmir’den bize basvurdu. Kendisi hastanemizin imkanlarini arastirmis, özellikle gastroenteroloji cerrahisi klinigimizin oldugunu ve çalismalarimizin basarisini ögrenmis. Hastamizin ayaginda kisalik var. Kilo alinca ayagindaki protezleri dar gelmeye baslamis ve buna bagli problemler yasamis. Ek saglik problemleri de olan hastamiz bize güvendi, biz de basarili bir operasyonla cerrahisini gerçeklestirdik, tüp mide ameliyati yaptik kendisine. Insallah bundan sonraki süreçte daha saglikli bir hayat kendisini bekliyor. Saglik probleminin gerileyecegini düsünüyoruz. Hastamizi taburcu ettik ve memleketi Izmir’e saglikla ugurladik” dedi.

Obezite cerrahisinin herkese uygulanmadigini bazi kriterleri oldugunu ifade eden Kesmer, “Bariatrik cerrahi denildiginde akla obezite cerrahisi gelir. Cerrahide, tokluk hissinin artirilmasi, az besin alinmasi ve besin emiliminin azaltilmasi amaciyla mide ve ince bagirsak gibi sindirim sistemi organlarinda bazi degisiklikler yapilir. Bariatrik cerrahi; fazla kilo problemi olan, 18 yas üstü ve 65 yas alti, cerrahi uygulamaya engel bir saglik sorunu olmayan ve kriterleri tasiyan kisilere uygulanabilir" diye konustu.

Basarili bir ameliyat geçiren Ümit Can Aykol ise “ Izmir’den geldim buraya. Sadik hocayi duyduk ve Cerrahi Gastroenteroloji uzmani oldugunu ögrendik. Benim dogustan ayakta bir kisaligim mevcut. Ayni zamanda da kilo sorunlarim mevcuttu. Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesini seçtik, kendimizi onlara emanet ettik. Gayet de memnunuz, bu tür sikintilar yasayan herkesin mutlaka bir ugrayip muayene olmasini bekleriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA