Kemoterapi Ve Ameliyattan Korkan Kadin, Yapilan Operasyon Ile Sagligina Kavustu

Elazig’da mide kanseri tanisi konan ve 3 yildir korktugu için tedaviyi kabul etmeyen yasli kadin Fethi Sekin Sehir Hastanesi’nde yapilan operasyon ile sagligina kavustu.

Kemoterapi Ve Ameliyattan Korkan Kadin, Yapilan Operasyon Ile Sagligina Kavustu
Yaklasik 3 yil önce mide kanseri tanisi konan 81 yasindaki Nurten Erol, ameliyat ve kemoterapi süreçlerinden duydugu endiseler nedeniyle tedaviyi kabul etmedi. Zamanla midedeki tümör büyüyerek ciddi boyutlara ulasti ve kalin bagirsaginin bir kismini da içerisine aldi. Erol’un tekrarlayan mide kanamalari, kusma ve agri sikayetlerinin dayanilmaz hale gelmesi üzerine Erol, Fethi Sekin Sehir Hastanesi’ne basvurdu. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Sadik Kesmer tarafindan tetkikleri yapilan Erol’a, tüm hayati risklere ragmen ameliyatin gerekliligi anlatildi. Erol’unda kabul etmesinin ardindan Op. Dr. Kesmer ve Cerrahi Onkoloji Uzmani Op. Dr. Serkan Yilmaz tarafindan mide kanseri ameliyati yapildi. Midesi, tümörün etrafindaki lenf bezleri ve kalin bagirsagin yaklasik 30 santimetrelik kismi tek parça halinde çikarilan yasli kadin, sagligina kavustu.

3 senedir ameliyat olmadigini belirten Nurten Erol, “Geldim, Allah razi olsun doktorlar beni ameliyat etti. Sadik hoca, benim bir torunum oldu. Ben de rahata kavustum. Allah cümle hastalari rahata kavustursun. Çok kanamam oldu, lavabolar ve posetler doldu. Günlerce yemek yemedigim günler oldu. Her sey burnuma koktu ama simdi ameliyat olduktan sonra canim yemek istiyor. Onu getirin, sunu getirin yiyeyim diyorum. Kanser varmis. Illa alalim dediler yok dedim. Ölür giderim dedim. Üç sene geçti, Allah razi olsun Sadik beyin n sayesinde rahata kavustum. Bu günüme sükür. Sag olsun beni ikna ettiler. Serkan bey de vardi Allah razi olsun. Bir gece yogun bakimda yattim. Çok rahat uyudum. Megerse ben ameliyat olmusum. Bes yildizli otel gibi, hizmet çok güzel” dedi.

Operasyon hakkinda bilgi veren Gatroenteroloji Cerrahi Uzmani Op. Dr. Sadik Kesmer, “Hastamiz kansere bagli ciddi bir mide kanamasi ile basvurdu. Hastamiza ameliyatin gerekliligini anlattik. Op Dr. Serkan Yilmaz ile ameliyatini gerçeklestirdigimiz Nurten nenemiz gecikmis bir mide kanseri vakasi. Ileri yasi ve korkulari nedeni ile 3 yildir hem ameliyati hem de kemoterapiyi kabul etmemis. Bizim için yasinin 81 olmasi her ne kadar dezavantaj olsa da bilimsel prensiplerle birlikte yapilacak tümör cerrahisine engel degil. Onkolojik prensiplerden ödün vermeyerek midesini, tümörün etrafindaki lenf bezlerini ve kalin bagirsagin yaklasik 30 santimetrelik kismini tek parça halinde çikardik. Hastamizin midesi ile kalin bagirsagi tek bir organ haline gelmisti. Patolojik incelemede tüm kitlenin temiz sinirlarla çikarildigi görüldü.

Bir günlük yogun bakim süreci sonrasi servise alinan Nurten Hanim sorunsuz bir sekilde taburcu edildi. Ilerleyen yasina ve geçirdigi büyük ameliyata ragmen mutlulugunu gizlemeyen hastamiz ihtiyaçlarinin birçogunu artik kendi basina giderebilmektedir. Artik istedigini yiyebiliyor. Korku ve endiseleri yerini umut ve mutluluga birakmis. Kendisine Allah’tan uzun ve saglikli bir ömür diliyoruz. Merkezimizde onkoloji hastaliklari üzerine ciddi bir tecrübe ve birikim mevcut. Tibbi Onkoloji bölümümüzle beraber Genel Cerrahi yan dali olan Gastroenteroloji Cerrahisi ve Onkolojik Cerrahi branslari bu tarz kanser hastalari ve ileri boyuta ulasmis vakalarda ilimiz ve çevre iller adina büyük bir avantaj sayilir. Bu tarz hastalarimiza ekip olarak müdahale ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA