SAĞLIK - 05 Ocak 2022 Çarşamba 11:58

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni bir hizmet

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni bir hizmet

Sağlıkta yeni bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. MR çekimini yaptıramayan, nefes darlığı, bayılma, korku, kaygı, endişe gibi durumları yaşayan hastalar için anestezili MR çekimlerine başlandığı bildirildi.

Türkiye’nin 6’ncı şehir hastanesi olarak 4 yıl önce hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, her gün hizmetlerine bir yenisini ekliyor. Hastane deneyimli sağlık personeli, 5 yıldızlı otel konforundaki donanımı ve sağlık alanındaki son teknolojiye sahip cihazlarıyla dünya standartlarında verdiği hizmet ile dikkat çekiyor. Bin 38 yatak kapasiteli hastanede, gelişen teknolojinin tüm imkanları hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunuluyor. Son olarak hastanede, fobisi olan yetişkinler, bunama durumu olan yaşlılar, mental retarde olan ve belirli bir pozisyonda uzun süre kalamayacak olan hastalar için uygulanan anestezili ‘Manyetik Rezonans Görüntüleme’ hizmete girdi.

Kapalı alan korkusu gibi nedenler yüzünden MR çekimini yaptıramayan, tanı ve tedavileri geciken hastalara için bu yöntemin öneminin olduğuna dikkat çeken Şehir Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Onur Hanbeyoğlu, "MR kapalı bir ortamda yapıldığı için kapalı ortam fobisi olan hastalarımızın işlemden çekinmeleri, dolayısıyla da hastalıklarının tanı ve tedavisi gecikebilmektedir. Biz bu tür fobisi olan ya da mental retarde olan, bir takım nörolojik problemleri olan hastalarımıza bu işlemi sedasyon dediğimiz yarı uyku halinde anestezi uygulamasıyla gerçekleştirebiliyoruz. Hastalarımız ağrı duymadan ya da korku hissine kapılmadan rahatlıkla bu işlemi yaptırabilmektedirler. Hastalarımız MR çekilmesi gereken bir rahatsızlığı varsa ve kapalı alan korkularından dolayı işlemden kaçınıyorlar ise bize başvurabilirler. Biz bu işlemleri anestezi altında gayet güvenli, yetkin uzmanlarımızca yapmaktayız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.