Omurgada Gelisen Kirik Nedeniyle Yürüyemiyordu, Fizik Tedavi Ile Yeniden Yürümeye Basladi

Yüksekten düsme nedeniyle omurgada gelisen kirik sonucu yürüme yetisini kaybeden 45 yasindaki hasta, Elazig’da fizik tedaviyle sagligina kavusarak tekrar yürümeye basladi.

Yüksekten düsme nedeniyle omurgada gelisen kirik sonucu yürüme yetisini kaybeden 45 yasindaki hasta Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesinde uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon programiyla sagligina kavustu. Hastanin hastaneye basvurdugu zaman yürüyemedigini belirten Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Klinigi sorumlusu Uzm. Dr. Ali Gürbüz, dört aylik bir tedavi sürecinin ardindan hastanin destek alarak yürüyebildigini kaydetti.

Hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon programini uygulandigini belirten Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Klinigi sorumlusu Uzm. Dr. Ali Gürbüz, "Hastamiz bize yüksekten düsme sonucunda gelisen ve tebra kirigi ve her iki alt extremitede ileri derecede kas güçsüzlügü ile basvurdu. Hastamiz bize müracaat ettiginde yürüyemiyordu. Hastamiza robotik tedaviyi de içeren aktif bir nörolojik iyilestirme programi uygulandi. Dört aylik bir tedavi sürecinden sonra hastamiz artik destekle yürüyebilmekte ve sosyal yasamina devam edebilmektedir. Omurga rehabilitasyonunda hastalarin ev içerisinde hareket edebilmesi hedeflenirken, hastamiz günlük islerini tek basina rahatlikla yapabilecegi seviyeye gelmistir. Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon klinigi ilimize ve bölgeye fiziki ve teknolojik donanimiyla yüksek kaliteli saglik hizmeti sunmaya devam etmektedir" dedi.

Kaynak: İHA