Anne Dostu ve Bebek Dostu Ünvanına Sahip Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemizde “1-7 Ekim Emzirme Haftası” Nedeniyle Farkındalık Oluşturmak Amacıyla Düzenlenen Slogan Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı.
06 Ekim 2023

Hastanemiz konferans salonunda düzenlenen programa Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanı Uzm. Dr.Nilüfer KILIÇ, Başhekimimiz Doç.Dr. Şüheda KAYA, kurum idarecilerimiz ve çalışanlarımız katılım sağladılar. Programda bir konuşma yapan Başhekimimiz Doç.Dr. Şüheda KAYA, “Her yıl kutladığımız 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında, çocukların hayata sağlıklı şekilde başlaması için en etkili yollardan biri olan emzirmenin önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. “Uzman Eller, Doğru Emzirme, Sağlıklı Nesiller” sloganıyla hastanemizde görev yapan 147 ebe ve hemşiremiz emzirme danışmanı unvanı almıştır.
Kadın doğum poliklinik alanında bulunan laktasyon polikliniğimizde emzirme danışanlarımız hastalarımıza hizmet vermektedir. Yenidoğan yoğun bakım, kadın doğum acil, kadın doğum servisleri ve doğumhane servislerinde çalışan emzirme danışanlarımız yine hastalarımıza hizmet sunmaktadır. Hastanemizde emzirme odaları aktif bir şekilde kullanıma sunulmuştur. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak “Uzman Eller, Doğru Emzirme, Sağlıklı Nesiller” sloganı ile hizmetimize devam etmekteyiz.” Dedi.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Filiz KOÇ ise, “Dünya Emzirme Haftası 1-8 Ağustos’ta kutlanırken, ülkemizde Emzirme Haftası 1-7 Ekim’de kutlanmaktadır. Çocuk sağlığına katkısı büyük olan anne sütü ile beslenmenin destekçisi olarak, biz her iki haftayı da kutlamaktayız. Bu bağlamda Dünya Emzirme Örgütü konuya dikkat çekmek için 2023 yılı Emzirme Haftası temasını “Çalışan Ebeveynleri Güçlendir” olarak belirlemiştir. Amacımız bebeklerin en ideal besin olan anne sütü ile beslenmesini sağlayarak, sağlıklı nesiller yetişmesinde katkıda bulunmaktır. "Anne ve Bebek Dostu Hastane" ünvanımızla emzirme ve anne sütünün önemini tüm anne ve anne adaylarına “Uzman Eller, Doğru Emzirme, Sağlıklı Nesiller” sloganı ile aktarmaya devam ediyoruz. Dedi.

Program kapsamında Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ece Meltem YALÇIN anne sütünün önemi hakkında bilgiler verdi.

Akabinde slogan yarışmasının birinci, ikinci ve üçüncüsüne başarı belgeleri takdim edildi.