Hastanemizde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
14 Kasım 2023

Hastanemiz de Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında stant kurularak hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz kan şeker ölçümü yapıldı. Ölçüm sonuçlarına göre hastalarımız bilgilendirilerek ilgili alanlara yönlendirildi.
Başhekimimiz Doç. Dr. Şüheda Kaya ile idarecilerimiz "Dünya Diyabet Günü" standını ziyaret etti. Ayrıca stant alanında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zühal KARACA KARAGÖZ tarafından "Dünya Diyabet Günü" hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Diyabetin insan sağlığı ve hayatı konusunda farkındalığını arttırmak için Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zühal KARACA KARAGÖZ yapmış olduğu konuşmasında: “Ülkemizde ve dünyada diyabet sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 11 milyon üzerinde diyabetli vardır. Diyabet kronik bir hastalıktır. Pankreastaki beta hücrelerinin insülin salgısının üretimin azalmasıyla ya da üretimin yeterli düzeyde olmasına rağmen organlarda yeterince fonksiyon görememesine bağlı olarak kan şekeri yüksekliğiyle seyreden kronik bir hastalıktır. Kronik hastalık olduğu için ömür boyu devam eden bir hastalıktır. Bütün sistemleri etkilemektedir. Bütün organları etkilemektedir. Ciddi organ kayıpları mesela en fazla gözdeki görme kaybına, ayakların kesilmesine kadar neden olmaktadır. Hatta ölümcül komplikasyonlara da neden olmaktadır. Normalde bu hastalığın sıklığının artması obezitenin artması; obezite de teknolojinin hayatımıza girmesi, hayatımıza yer alması, katkı maddeleri, işlenmiş gıdaların olmasından dolayı obezite sıklığının artmasına bağlı olarak diyabet sıklığı artmıştır. Normalde diyabet kronik bir hastalık olduğu için erken teşhis ve takiplerle önlenebilen bir hastalıktır. Yani diyabetten korkmayalım, erken tanı takip bizim için önemli olduğu için yaşam kalitemizin düzetmek açısından takip ve kontrollerimizi düzenli yapalım.” dedi.
Modern alt yapı imkânlarıyla donatılmış olan Hastanemiz de 18 dahiliye polikliniği, 1 yetişkin endokrin polikiniği, 1 çocuk endokrin polikliniği mevcuttur. Yetişkin ve çocuk diyabet hemşireleri poliklinik ve kliniklerinde hizmet vermektedir.

• 1..jpg
  • 2..jpg