Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemizde SEPSİS Konulu Bir Toplantı
14 Eylül 2018

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemizde Sepsis konulu bir toplantı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı’ndan Prof. Dr. Azize BEŞTAŞ ve Doç. Dr. İsmail DEMİREL’ in sunumları ile 13.09.2018 Perşembe günü saat 15.oo’te Fethi Sekin Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, hastane yetkilileri, hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.

Semineri düzenlemekteki amaçlarının farkındalık, tanı ve tedavi yöntemleri olduğunu belirterek katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Azize BEŞTAŞ” SEPSİS hastalığı kanda enfeksiyon değerlerinin yükselmesi ve hayati durumunun ortaya çıkması ile ölümle bile sonuçlanan ciddi bir durumdur. SEPSİS tabi ki özel bir yaklaşım gerektiriyor. SEPSİS en sık görülen hastalık ve sıklığı gittikçe artan bir hastalık. ölüm oranı yüksek ve gittikçe artmakta. 2014’te biz bu oranı %8 olarak belirtmiştik ama bugün bu oran %13’lere çıktığı vurgulanıyor. SEPSİS’in tedavisi oldukça pahalı. Hastane maliyeti en yüksek olan hastalık arasında. Milyarlarca dolar SEPSİS tedavisi için harcanmaktadır. Bunun yanı sıra ölüm oranı yüksek ve gittikçe artmakta” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen ve SEPSİS’ in tedavi yöntemlerinin pahalı olduğunu belirten Doç. Dr. İsmail DEMİREL ise “ SEPSİS’ in hastanelerdeki maliyette artmakta. Yıllık olarak %10 maliyetinde artış olduğu, Amerika Birleşik devletinde tespit edilmiştir. En pahalı hastalık. Yılda SEPSİS’li  hastalar için 2 milyar Euro söz konusu. Yılda tüm dünyada ölüm oranı yaklaşık 31 milyon 500 bin SEPSİS vakası olduğu ortaya çıkmış. Gün geçtikçe hastalıkta artış yaşanmaktadır. Günümüzde en sık karşılaştığımız hastalık ama en az araştırılan hastalık durumundadır ” şeklinde ifade etti.13.09.2018

YAZILI BASIN     :

GÖRSEL BASIN :