Cerrahi Onkoloji Ekibimiz Tarafından Kapalı Mide Kanseri Ameliyatı Başarı İle Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2019

Hastanemize bulantı, kusma ve kilo kaybı şikâyetleri ile başvuran hastamız cerrahi onkoloji uzmanlarımız tarafından kapalı (laparoskopik) yöntemle ameliyat edildi. Hastamız bir süre takip edildikten sonra taburcu edildi.

Uzun süredir beslenme problemleri sonucunda kilo kaybeden ve 35 kg’a kadar düşen hastamız hastanemiz Cerrahi Onkoloji uzmanları Uzm. Dr.Veysel KARAHAN, Uzm. Dr.Remzi KURT, Uzm. Dr.Haydar ÖCAL tarafından mayene edildi, yapılan ileri tetkiklerin ardından mide kanseri teşhisi konan hastamızın ameliyat edilmesine karar verildi. Cerrahi Onkoloji ekibimiz tarafından yapılan kapalı Mide Kanseri ameliyatı ile hastamız sağlığına kavuşarak normal beslenmeye başladı.

Hastanın kendilerine 35 kg da başvurduğunu belirten Uzm. Dr.Veysel Karahan, “hastamız bize bulantı, kusma ve aşırı kilo kaybı şilkayetleriyle geldi. Yaptığımız muayene ve tetkikler neticesinde hastamızda mide kanseri oldğunu tespit ettik. Cerrahi Onkoloji Uzm. Dr.Remzi KURT, Uzm. Dr.Haydar ÖCAL ile birlikte hastamızı kapalı (Laparoskopik) yöntemle ameliyat ettik. Hastamızı ameliyat sonrası takiplerden sonra normal beslenmeye başlaması üzerine taburcu ettik” Şeklinde konuştu.

KARAHAN;”Laparaskopik mide kanseri ameliyatlarından sonra hastalarda ameliyat sonrası ağrı ve yara yeri sorunları çok daha hafif olmaktadır. Oldukça konforlu olan bu yöntemle hastalarımız günlük yaşamlarına çok daha kısa sürede dönebilmektedirler”şeklinde konuştu.

Uzm. Dr.Haydar ÖCAL ise, kapalı yöntemle mide kanseri ameliyatı teknik olarak ameliyatı yapan doktoru zorlayan, ancak hasta için iyileşmeyi kolaylaştıran bir yöntemdir. İleri cerrahi teknik ve tecrübe gerektiren bu yöntemin yanısıra kliniğimizde diğer kapalı (halk arasında “lazer” olarak bilinen) ameliyaları başarı ile uygulamktayız. Dedi

Hastanemizi laparaskopi merkezi yapmak adına çaba sarfettiklerini sözlerine ekleyen ÖCAL, Şehir Hastanesi konseptinin kendilerine teknolojik alyapı olarak büyük fırsatlar sunğunu vurguladı.

CERRAHİ ONKOLOJİ SERVİSİNİ YAKIN ZAMANDA KURDUK

Hastanemizin cerrahi onkoloji ekibinde yer alan Cerrrahi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr.Remzi KURT, “Hastanemizde cerrahi onkoloji servisini yakın zamanda kurduk. Bu ve benzeri hastalarda ileri laparoskopik cerrahi uygulamaktayız. Yakın zaman icerisinde bölgedeki kanser hastalarının öncelikle başvurduğu merkez olmayı kendimize hedef olarak belirledik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürerek Elazığ ve bölge illerinden gelen hastalarımıza hizmet ediyoruz.