Diyabet Eğitim Polikliniği Ve Diyabet Okulu

DİYABET EĞİTİM POLİKLİNİĞİ VE DİYABET OKULU

Diyabet; kandaki şeker düzeyini düzenleyen insülin hormonunun eksikliği ya da vücutta kullanılmaması nedeniyle oluşan kronik bir metobolizma bozukluğudur.

Diyabet, bireyin ve ailesinin yaşamını çeşitli boyutlarıyla etkileyen, zorunlu yaşam tarzı değişiklikleri gerektiren, komplikasyonları nedeniyle yaşam kalitesini azaltan ve bu etkileriyle yaşam boyu süren bir hastalıktır.

Diyabetli bireylere eğitim, danışmanlık ve tıbbi tedavi üçgeninde hastalığın yönetimine hekim, diyabet hemşiresi ve diyetisyen yardımcı olur.

Diyabet Eğitim Hemşireliğinin Temel Hedefleri:

• Sağlığı Geliştirme
  • Eğitim ve Bakım Gereksinimlerini Değerlendirme ve Karşılama
  • Diyabet Bakımını ve Tedavi Planını Uygulamada Bireylere Yardım Etme
  • Uzun Dönem Diyabet Komplikasyonlarını önlemektir.

Hastanemizde tüm kliniklerde yatan ve polikliniklerimize başvuran diyabetli bireylere hem diyabet eğitim polikliniği olarak hem de aralıklarla yaptığımız diyabet okulu eğitim programları ile diyabeti kontrol altına alma, yönetebilme, tedaviyi uygulayabilme adına çalışmalar yapılmaktadır.

Diyabet hakkında bilgi almak ve ücretsiz sunduğumuz Diyabet Okulu hizmetimize katılmak isteyen herkes diyabet eğitim polikliniğimize başvurabilir.

Diyabet Eğitim Polikliniği Hemşirelerimiz

• Sevda ÇETİNER