Gebe Okulumuz Bir Yılda 2039 Gebe ve Lohusaya Eğitim Verdi.
02 Şubat 2024

Gebe Okulumuz Bir Yılda 2039 Gebe ve Lohusaya Eğitim Verdi.

Bölgenin sağlık merkezi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi sunduğu kaliteli sağlık hizmetlerinin yanısıra eğitim faaliyetleri ile de ön plana çıkıyor. Anne ve Bebek Dostu Hastane ünvanlarına da sahip olan hastanemizde sunulan eğitim faaliyetlerinden biri olan gebe okulumuzda, 2023 yılında 2039 gebe, lohusa ve anneye eğitim verildi.

Sağlıklı bir gebelik ve annelik süreci yürütülmesini sağlamak üzere verilen eğitimler tam donanımlı gebe okulunda yapılıyor. 3-4 hafta olarak planlanan eğtim programlarında gebelerimize, gebe eğitmeni, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, diyabet hemşiresi ile kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından bilgiler verilmektedir.

Eğitim programlarında; “gebelik fizyolojisi,  gebelik psikolojisi,  antenatal takip ve önemi, gebelikte riskli durumlar, gebelikte takip ve izlem, doğum süreci, ağrılarla baş etme, doğumu kolaylaştıran pozisyonlar, gebelik ve lohusalıkta beslenme, diyabet, aile planlaması, lohusalık, yeni doğan bakımı, anne sütü ve emzirmenin önemi ve gebelik egzersizleri” konu başlıklarıyla bilgiler veriliyor.

“Sağlıklı gebelik-sağlıklı bebek-sağlıklı gelecek”