Hastanemizde Emzirme Ve Bebek Dostu Eğitimi
18 Eylül 2018

Bakanlığımız ve  UNICEF işbirliğinde 1991 yılından beri yürütülmekte olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı " kapsamında Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemizde Emzirme Ve Bebek Dostu konulu bir eğitim düzenlendi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı  (ÇEKÜS) Birimi tarafından düzenlenen eğitime hastanemiz idarecileri ve ilgili sağlık çalışanlarımız katıldı.

17-18-19 Eylül 2018 tarihleri arasında olmak üzere üç gün süreli planlanan ve ÇEKÜS birim sorumlusu Uzm. Dr. Berrak YILDIRIM AKSAKAL ve birim çalışanları tarafından Hastanemiz eğitim salonunda verilen eğitimde; Anne sütünün önemi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi,  süt saklama koşulları, bebek beslenmesi ve tamamlayıcı beslenme, Bebek Dostu Hastane de bulunması gereken kriterler ve benzeri konularda katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.
Düzenlenen  bu eğitimler  sonucunda Elazığ Fethi SEKİN Şehir Hastanemizin "Bebek Dostu Hastane" olarak tescil edilmesi yönünde gerekli çalışmalara da başlanmıştır.18.09.2018