Hastanemizde Düzenlenen “Elazığ Sağlık Turizmi Değerlendirme Çalıştayı” Büyük İlgi Gördü
20 Eylül 2018

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Elazığ’da sağlık turizminin potansiyeli ve geliştirilmesi konulu “Elazığ Sağlık Turizmi Değerlendirme Çalıştayı” düzenlendi.

19.09.2018 Çarşamba günü müdürlüğümüze bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya;  Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin BALIK, kamu kurumu idarecileri, Belediye Başkanları, STK temsilcileri, ilimizdeki özel ve kamuya ait sağlık sektörü yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Kalabalık bir basın ve medya grubu çalışanı tarafından canlı yayın ile takip edilen çalıştay, şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, çalıştayın düzenlenmesi ve amacı hakkında bir konuşma yaptı. Doç. Dr POLAT konuşmasında “ Elazığ’ın sağlık turizmine uygun şartlara sahiptir.Bu durum ülkeye istihdam, sosyokültürel ve ekonomik anlamda büyük bir katma değer sağlayacaktır. Türkiye’nin sağlık altyapısının ve fiyatların diğer dünya ülkelerine göre daha uygun olması nedeniyle yurt dışından büyük bir ilgi mevcuttur.Diğer ülkelere göre alt yapımız yeni yapılan şehir hastanelerine göre özellik ile fiyatlarında çok düşük olması Türkiye’yi çok cazip kılıyor. 2017 yılında bize yaklaşık 750 bin tane sağlık turizmi ile alakalı turist gelmiş. Normal turist sayımız 30 milyon. Gelen en çok müracaatlar da genelde estetik amaçlıdır. Bizde saç ekimi 5 bin TL ama Amerika’da bu fiyat 30 bin TL’yi bulmaktadır. Karaciğer nakli bizde 80 bin dolar iken, onlarda 300 bin dolar. Bu sebeplerden dolayı ekonomik boyut çok önem arz ediyor. Bizim ülkemizi turistlerin tercih etmelerindeki en büyük sebeplerden birisi ekonomik faktördür. Ulaşımın kolaylaşması ile 4,5 saat mesafesinde ilimize 1 buçuk milyon nüfusluk bir hedef kitle var” şeklinde konuştu.

Daha sonra organizasyonda planlandığı gibi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Özel Medikal Park Hastanesi, Elazığ Jeotermal Su Kaynakları ve Fırat Kalkınma Ajansı temsilcileri tarafından Elazığ’da ki turizm kaynakları üzerine birer sunum yapıldı.

Yapılan sunum ve değerlendirmelerden sonra kürsüye davet edilen Ak Parti Milletvekili Sermin BALIK bir konuşma yaptı. BALIK konuşmasında “ Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada 3. Sırada yer aldığını söyledi. Balık, Türkiye’nin de geleneksel tıp alanında yapılan çalışmalara destek verdiğini belirterek “ Dünya artık geleneksel tıbba dönüyor. Biz buna alternatif tığ demiyoruz çünkü bu tamamen yanlış anlaşılıyor. Alternatif tıp dediğinizde Medikal Tıp’ı bırakıp başka bir alana geçmek gibi. Destekleyici tıp dediğimizde Dünya artık bu alanda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Türkiye’de de Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde özellik ile de Sayın Emine Erdoğan’ın destekleri ile bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. İşin açıkçası Dünyanın geleceği artık Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ta görülmekte. Ülkemizde hem Medical açısından hem bitkisel açısından hem de bu kaplıcalarımızın fazlalığından bu alanda geleceği parlak olan en önemli ülkelerden biri. Dolayısıyla biz bu konuda çok daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyoruz. Bu alanda çok daha iyi hocalarımız var” dedi.

Çalıştayın son bölümünde değerlendirmelerde bulunmak üzere söz alan katılımcılar, düzenlenen organizasyondan dolayı İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT’ a teşekkür ederek, sürecin çok faydalı olduğunu ve devam ettirilmesi gerektiğini söyleyerek,  Elazığ’ da ki turizm potansiyelinin ülke ekonomisine kazandırılması yönünde ortak görüş belirttiler.20.09.2018

YAZILI MEDYA      :
GÖRSEL MEDYA :