Hastanemizde 7 Mayıs Dünya Astım Günü Etkinliği Düzenlendi
07 Mayıs 2019

Hastanemizde 7 Mayıs Dünya Astım Günü Etkinliği Düzenlendi

7 Mayıs Dünya Astım Günü kapsamında astım hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla hastanemizde stant kuruldu.

Hastanemiz ana bina girişinde poliklinik girişinde İl sağlık Müdürlüğümüz Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat ile Kronik Durumlar Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte hastalarımız astım hastalığı hakkında broşürler eşliğinde bilgilendirildi.

Hastanemiz yöneticileri, göğüs cerrahi kliniğimizde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dr.Semih KOÇYİĞİT ve personellerimizin katıldığı etkinlikte isteyen vatandaşlarımızın boy ve kilo ölçümleri yapılarak kendilerine  “solunum fonksiyon testi” (nefes testi) yapıldı. Vatandaşlarımızın test sonuçları etkinlikte hazır bulunan hastanemiz Göğüs Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dr.Semih KOÇYİĞİT tarafından değerlendirilerek hastalara bilgi verildi.

Etkinlikte astım hastalığı hakkında açıklamalarda Uzm. Dr. Semih KOÇYİĞİT Ülkemizde 300 milyon astım hastası olduğunu belirterek, astım hastalığının tedavi edilebildiğini özellikle vurguladı.