Hastanemizde 1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası Ve Fenilketonüri (Fkü) Hastalığına Karşı Farkındalık Oluşturmak Üzere Etkinlik Düzenlendi
11 Haziran 2019

Hastanemizde 1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası Ve Fenilketonüri (Fkü) hastalığına karşı farkındalık oluşturmak üzere etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hastanemiz kadın doğum ve çocuk hastalıkları poliklinikleri alanında stant kuruldu. Standımızda iyot yetersizliğinden kaynaklanan hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma hakkında bilgiler verilirken, kalıtsal bir hastalık olan ve beyinde hasar oluşmasına sebep olan, erken tespit edildiğinde özel bir diyet ile tedavi edilebilen Fenilketonüri (Fkü) hastalığına dikkat çekildi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU’un da katıldığı standımızda halkımıza İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Ve Fenilketonüri (Fkü) hastalığı hakkında broşürler eşliğinde bilgiler verildi.

Gün boyu süren standımıza hastalarımız yoğun ilgi gösterdiler.