Gebe Okulumuz Yeni Yerinde Halkımızın Hizmetinde
08 Temmuz 2019

Hastanemizde çalışmalarına devam eden ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla yeniden yapılandırdığımız “Gebe Okulumuz” yeni yerinde halkımızın hizmetine sunuldu.

Yeni hizmet alanında İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmet Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Ali ATAR, Hastanemiz Başhekimi Doç.Dr.Savaş ÖZTÜRK, kurum yöneticilerimiz ve gebe okulumuzda eğitim gören anne adayları ve eşlerinin katıldığı törenle açılışı yapılan“Gebe Okulumuzda”; kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, eğitim ebeleri ve fizyoterapistler tarafından anne adaylarına ve eşlerine, psikolojik ve fiziksel eğitimler ile gebeliğin fizyolojik süreçleri, anne sütü, emzirme teknikleri gibi gebelik ve gebelik sonrası süreç ile ilgili  eğitimler verilmektedir.

Ücretsiz olan sunulan eğitim programlarımıza anne adaylarının eşleriyle birlikte katılabilmektedirler.

Sağlık hizmetlerinin yanında halka yönelik eğitim faaliyetleri de yürüttüklerini belirten Hastanemiz Başhekimi Doç.Dr.Savaş Öztürk, “Bilindiği üzere kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunumunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren hastanemiz sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinin yanında halka yönelik eğitim faaliyetleri de yürütmektedir. Anne adaylarını normal doğuma yönlendirmek, anne sütünün önemini vurgulamak ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmelerini sağlamak üzere gebe okulumuzda eğitim programları düzenlenmektedir. Hastanemizde faaliyetlerini sürdüren gebe okulumuz hizmet kalitesini arttırmak üzere yeni bir fiziki mekânda yeniden donatılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ücretsiz hizmet veren gebe okulumuza tüm anne adayları ve eşlerini buradan eğitimlerimize katılmaya davet ediyoruz, halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Okulda verdikleri eğitimler hakkında bilgiler aktaran Gebe Eğitmeni Önser Demirbağ ise, “Gebelerimize burada 3-4 haftalık bir eğitim sürecimiz var. Eğitimlerimizde doğum öncesi, sonrası ve yeni doğan bakımları, anne sütü, doğum ağrılarıyla baş etme, doğuma özendirme, normal doğuma teşvik etme eğitimi veriyoruz.

Bunun dışında fizyoterapist eşliğinde egzersiz programları ve diyetisyen eşliğinde beslenme eğitimleri vermekteyiz.Eğitimlerimiz ücretsiz olup 20 haftanın üzerindeki gebeleri kabul ediyoruz. 20 haftadan sonra veya gebelik düşünen bütün gebeleri buraya bekliyoruz. Herhangi bir ön randevuya gerek yok sadece hastanemizin bilgilendirme sınıfına müracaat etmeleri yeterlidir. Orada iletişim adresleri alındıktan sonra gebe okulumuzda randevu ayarlıyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık iki aydır gebe okuluna gelen anne adaylarından Ceyda Aydın’da, “Normal doğumla alakalı çok korkularım vardı. Ama burada korkularımızı yendik, bebeğe nasıl bakılır tüm süreçleri burada öğrenmiş olduk. Sağlık Bakanlığı’na özellikle bu imkânı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Bütün gebeleri de buraya bekliyoruz çok faydalı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

• 6-DÜZENLENMİŞ.jpg