Hastanemizde “2.Sağlık Turizmi Sempozyumu” Düzenlendi
27 Eylül 2019

Hastanemizde “2.Sağlık Turizmi Sempozyumu” Düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafındanorganize edilen, ilimizde ve Türkiye’de sağlık turizmine yönelik yapılan çalışmalar ve belirlenen hedeflerin ele alındığı 2.Sağlık Turizmi Sempozyumu hastanemizde düzenlendi.

26.09.2019 Perşembe günü Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet GÜVEN, Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin BULUT ve Sermin BALIK, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin DEMİRBAĞ, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, hastanemiz Başhekimi Doç.Dr. Savaş ÖZTÜRK, kurum yöneticilerimiz, mülki idare amirleri, özel ve kamuya ait sağlık tesisi yöneticileri ve çok sayıda STK temsilcileri katıldı.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen sempozyum,  şehitlerimiz anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT’ın açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet GÜVEN, Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin BULUT ve Sermin BALIK, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin DEMİRBAĞ, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, ve kürsüye davet edilen diğer protokol üyeleri ilimiz ve ülkemizin sağlık potansiyeli ve hedefleri hakkında birer konuşma yaptılar.

Türkiye’nin son yıllarda sağlık alanında birçok başarıya imza attığını belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet GÜVEN”. Dünyada milyonlarca kişinin daha az maliyetle daha iyi sağlık hizmeti alabilmekte ve aynı zamanda kültür ve doğa turizminden de yararlanmaktadır. Türkiye hem sağlık alanında hem de doğa turizminde önemli bir yere sahiptir. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 30 milyon kişi sağlık turizmi kapsamında ülke dışına çıkmaktadır. Dünyadaki sağlık turizmi harcaması ise 500 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Türkiye, 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap eden önemli bir coğrafya da yer almaktadır. 120 ülkede 300’e yakın şehir ve havalimanına uçuşu olan Türk Hava Yolları (THY) gibi bir hava yolu markasına sahibiz. Bu anlamda da sağlık turizmi için büyük bir potansiyele sahibiz.” dedi.

Bakan Yardımcısı GÜVEN, komşu coğrafya başta olmak üzere tüm dünyaya kaliteli hızlı ve güvenilir sağlık hizmetini sunmayı hedeflediklerini dile getirerek “2018 yılında ülkemizde 550 bin yabancı hasta sağlık ve bakım hizmeti aldı. 2018 yılında sağlık ve tıbbi nedenler ile gelen yabancı ziyaretçi ile yurt dışında ikamet eden ziyaretçilerimizden elde edilen gelir de yaklaşık 1 milyar 110 bin dolar oldu. Sağlık turizminde ülkemizin 2023 hedefi ise 1,5 milyon sağlık turisti ve 10 milyar dolar gelir elde etmektir.” dedi.

Elazığ’da Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Fırat Üniversitesi Hastanesi ve özel hastaneleri ile özellikli sağlık hizmetlerinin verildiğinin altını çizen GÜVEN “Elazığ çok değerli termallere sahiptir. Bu imkanların değerlendirilmesi ile hem medikal hem de turizm alanında çok önemli hizmetler verilebileceğini düşünüyoruz. Elazığ özellikle orta doğu ve Azerbaycan gibi yakın coğrafya ya medikal sağlık yönünden hasta çekmeye sahip bir ilimizdir” şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Çetin Oktay  KALDIRIM ise konuşmasında “ Kişi başına harcama Türkiye de özellikle turist başına 600-700 dolar olarak düşündüğümüzde ülkemizi cazip kılmaktadır. Dünya da göz, diş, ortopedi, kardiyoloji, onkoloji, plastik cerrahi gibi alanlarda sağlık turizmi tercih edilen bir alan. Elazığ’ımız doğal güzellikleri, termal turizmi ile ciddi şekilde pay almak isteyen iddialı bir şehir konumundadır” dedi.

Akabinde İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT’ın ilimiz başta olmak üzere ülkemizde sağlık turizmi alanında sunulan hizmetleri sinevizyon gösterimi eşliğinde katılımcılara aktarması ve diğer katılımcı kurumların sunumları ile devam eden sempozyum son olarak hastanemiz Başhekimi Doç.Dr. Savaş ÖZTÜRK’ün hastanemizi tanıtmak ve hastanemizde sunulan hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunmak için yaptığı sunumla son buldu.27.06.2019

• 1.png

Yazılı Basın :