3-9 Kasım Organ Bağış Haftası Kapsamında Hastanemizde Organ Bağış Standı Kurularak Bağış Talepleri Alındı
07 Kasım 2019

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞ HAFTASI KAPSAMINDA HASTANEMİZDE ORGAN BAĞIŞ STANDI KURULARAK BAĞIŞ TALEPLERİ ALINDI

Hastanemiz Organ Ve Doku Bağış Koordinatörlüğü tarafından 3 – 9 Kasım Organ Bağışı haftası kapsamında organ bağışına dikkat çekmek, organ bağışı bekleyen vatandaşlarımıza umut kapısı olmak ve bu konuda halkımızı bilinçlendirmek üzere stant kuruldu.

5 Kasım 2019 tarihinde kalıcı bir farkındalık oluşturmak  için stant çalışması şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılara organ bağışının tıbbi boyutunun yanı sıra dini boyutuna ilişkinde sunumlar yapılarak, organ bağışının önemine vurgu yapıldı ve konu temalı el broşürleri dağıtıldı.

Yaşam umudunu kaybetmekte olan hastalarımız için yeni umut pencereleri açmak amacıyla planlanan çalışmalarımız kapsamında hastanemiz poliklinik girişinde açtığımız standımızda bilgilendirme faaliyetlerinin yanında organ ve doku bağış talepleri alındı. Kurum personellerimiz ve vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdikleri standımız gün boyu devam etti.

Ülkemizde 25 bin vatandaşımız organ bağışı beklemekte ve her yıl binlercesi organ bağışı beklerken yaşamını yitirmektedir. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalarımızın sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artmaktadır. Organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.05.11.2019

• Adventure awaits. appy Great Outdoors Month!.png