Hastanemiz “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” Aldı
14 Ocak 2020

Başhekimimiz Doç. Dr. Savaş Öztürk, “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi ile bu önemli turizm koluna Elazığ olarak katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Sahip olduğu fiziki imkânlar, yenilikçi ileri teknoloji cihazları ve deneyimli sağlık kadrosu ile hizmete girdiği 2018 yılının Ağustos ayından itibaren sadece kente değil tüm bölgeye hitap eden 1.038 yatak kapasiteli Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan teftişler sonucu “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” almaya hak kazandı.

Başhekimimiz Doç. Dr. Savaş Öztürk, Türkiye’nin sağlık tesisleri açısından sahip olduğu gerek fiziki imkânları gerekse deneyimli sağlık kadrosunun yanı sıra bakanlık düzeyinde yapılan teşvik edici çalışmalarla sağlık turizmi açısından son yıllarda aranan ülkeler arasında yer aldığını bildirdi.

Doç. Dr. Savaş Öztürk, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak; Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında gerekli tüm kriterleri yerine getirdiklerini ifade ederek, “Bu sayede Uluslararası Sağlık Turizmi Sağlık Tesisi Yetkinlik Kriterleri’ne ve Yönetmeliğin genel asasılarına uyarak, Uluslararası Sağlık Turizmi faaliyetinde bulunmaya hak kazanmış bulunmaktayız” dedi.

Tarih, doğal güzellikler, deniz ve kumsalın yanında sağlık turizminin de önemli bir turizm çeşitliliği olarak ülke turizmindeki yerini aldığını vurgulayan Başhekimimiz Doç. Dr. Savaş Öztürk, bu kapsamda, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne verilen “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’nin büyük önem taşıdığını, bu önemli turizm koluna Elazığ olarak katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Doç.Dr.Savaş Öztürk, bu belgenin alınmasında ve gerekli uluslararası kriterlerin yerine getirilmesinde özverili çalışmalarda bulunan tüm mesai arkadaşlarını kutlayarak, hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

• WhatsApp Image 2020-01-10 at 18.11.59.jpg
  • 1 (2).JPG