Hastanemiz “Bebek Dostu Hastane” Ünvanı Aldı.
15 Ocak 2020

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı, WHO ve UNICEF’ in çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı yürütülmeye başladı.

Doğum hizmeti verilerek gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” olarak değerlendiriliyor.

Emzirmenin anne ve bebek sağlığı açısından yararları ve anne sütünün bebekler için en ideal besin olduğunun bilinciyle hizmet veren hastanemiz; Gebe Okulunda sunduğu hizmetlerin yanında normal doğumu teşvik edici çalışmalar da yürütmektedir.  Bebek Dostu Hastane olma kapsamında tüm kriterleri yerine getiren hastanemiz Sağlık Bakanlığı bebek dostu hastane değerlendirme ekibi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Bebek Dostu Hastane”  ünvanı aldı.

Bebek Dostu Hastane Ünvanı plaketi İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU tarafından hastanemiz Başhekimi Doç.Dr. Savaş ÖZTÜRK’e takdim edildi.

Sağlıklı bir doğumla sağlıklı nesiller yetişeceğini vurgulayan hastanemiz Başhekimi Doç.Dr. Savaş ÖZTÜRK,“ hastanemizde çalışmalarını yürüttüğümüz bebek dostu hastane olma başvurumuz sağlık bakanlığımız tarafından kabul edilmiş ve yapılan denetlemeden sonra hastanemizin gerekli kriterleri yerine getirdiği tespit edilerek hastanemize “Bebek Dostu Hastane”ünvanı verilmişitir. Sağlıklı nesiller sağlıklı bir gebelik süreci ve doğum ile sağlıklı bebeklik dönemi ile yetişebilmektedir. Bizler bu bilinçle gebe okulumuzda anne adaylarını eğitiyor ve onları normal doğum yapmaya teşvik ediyoruz. Diğer tüm birimlerimizde de emzirme ve anne sütünün önemini vurgulayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bebek dostu ünvanının hastanemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm alanlarda en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmalarımıza devam ettiğimizi belirtmek istiyorum.