Hastanemizde Pulmoner Rehabilitasyon Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
12 Mart 2020

Bu yıl 09-15 Mart 2020 tarihleri arası olarak belirlenen hafta çerçevesinde hastanemizde stant çalışması gerçekleştirildi.

Hastanemiz Pulmoner Rehabilitasyon Servisi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Göğüs Cerrahisi Uzmanımız Dr. Semih KOÇYİĞİT yaptığı açıklamada “ Pulmoner Rehabilitasyon Haftası her yıl olduğu gibi  9 -15 Mart tarihleri arası Pulmoner Rehabilitasyon haftası olarak belirtilmiş olup, Sağlık Bakanlığı ve Toraks Derneği olarak çeşitli etkinlikler planlanmaktadır. Günümüz kronik hastalıklarında solunum yolu hastalıklarının en önemli sebeplerinden biriside akciğerlerdeki rezervlerinin ve solunum yolu kapasitesinin azalmasıdır. Bunun düzeltilmesi ve rahatlatılması ya da solunum işlevinin kolaylaştırılması için kronik solunum yolu hastalıklarda fiziksel, psikolojik durumları düzeltmek ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak egzersiz ve eğitimler verilmelidir” dedi.

Pulmoner Rehabilitasyonun süreğen nefes darlığı ve günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlanma yaşayan hastalara uygulandığını belirten Uzm. Dr. Semih KOÇYİĞİT “ Yaşam kalitesinde azalma veya egzersiz kapasitesinde kısıtlılığı olan tüm solunum hastalarına uygulanabilmektedir. Pulmoner Rehabilitasyon, her yaştaki solunum hastalarına rehabilitasyon ünitelerinin özelliklerine bağlı olarak hastanede, ayaktan ya da evde uygulanmakla beraber, KOAH (Kronik obstrüktif akciğer hastalığı) başta olmak üzere astım, bronşektazi, interstisyel akciğer hastalıkları, kistik fibrozis, göğüs duvarı hastalıkları, nöromusküler hastalıklar, akciğer nakli öncesi ve sonrası, akciğer kanseri, obezite ilişkili tüm akciğer hastalıklarımız da pulmoner rehabilitasyon programından başarılı bir şekilde fayda görebilmektedirler “ şeklinde konuştu.

Stand çalışmasında Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında bilgilendirme yapılarak, kalıcı bir farkındalık oluşturmak üzere konu ile ilgili el broşürleri dağıtıldı.