Covid-19 Tedavisinin Ardından Görevine Başlayan Hastanemiz Üroloji Uzmanlarından Uzm.Dr.Eyyüp OĞUZ vatandaşlarımıza Önerilerde Bulundu.
01 Ekim 2020

Hastanemiz pandemi servisinde hastalarını tedavi ederken koronavirüse (Covid-19) yakalanıp hastalığı atlatan ve görevine dönen Uzm. Dr. Eyüp Oğuz, hastalık süreci ile ilgili bilgiler verirken vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları için uyarılarda bulundu.

Pandemi polikliniğinde görev yaparken Covid-19'a yakalandığını tahmin ettiğini aktaran Üroloji Servisi Uzmanı Dr. Eyüp Oğuz, “Çünkü semptomlarım yaklaşık 5-6 gün sonra başladı. Orada yoğunluktan ve virüs yükünün fazla olmasından dolayı bu hastalığa yakalandım. Yakalandığımın ikinci ve üçüncü günü biraz boğaz ağrısı oldu fakat beşinci gün artık ateş ve genel vücutta halsizlik, sırt ağrısı ve bel ağrısı olunca test yaptırdım ve kendimi hemen karantinaya aldım. Hastanede sürüntü testi yaptırdım ve pozitif olduğunu öğrendik, karantinam devam etti" dedi.

"Sağlıkçıları yoran maskenin yanlış veya hiç kullanılmamasıdır"

Karantina sürecinde maksimum bir odaya kapanıp insanların bu süreci geçirmelerini beklediklerini aktaran Oğuz, "Yoksa bu hastalık bitmez ve bu hastalığın 1-2 yıl daha süreceğini düşünüyorum. Genelde vücutta halsizlik ve ateş oluyor. Bol su içmeniz gerekiyor. Hastanenin vermiş olduğu antiviral ilaçları kullanmanız gerekiyor. Pandemi sürecinde karantinaya alınan insanların odalarını, evlerini terk ettiğini ve yakalandığını duyuyoruz. Bu sağlık çalışanlarını yoruyor. Bizler yorulursak, doktor kalmaz ve bıkarsa bu insanları kimlerin tedavi edeceğini düşünemiyoruz. O yüzden sağlık personelini yormayacak şekilde insanların pandemi kurallarına ve tedbirlerine uyması gerekiyor. Bir sağlık çalışanını ve doktoru yoran, maskenin doğru kullanılmaması veya hiç kullanılmamasıdır. Maske takarak, yüzde 90 korunuyoruz" ifadelerini kullandı.

“Hastalığı atlatmak için günde 5 litre su tükettim”

Oğuz, “İnanın ki, ben bu hastalığı hızlı atlatayım diye günde 5 litre su içiyordum. Halk diliyle virüs ne kadar suyun içerisinde kalırsa o kadar az yüzebiliyor o yüzden insanlar 5 litre su içsinler ve rahatlıkla içilebiliyor. İnsanların, mutlaka verilen ilaçları kullanması gerekiyor. Bazılarının ilaçların yan etkisinden dolayı kullanmadıklarını duyuyorum. Hastanemizde verilen ilaçların bilimsel çalışmalarla etkinliği de ispatlandı. Bu ilacı kullanmamak veya pas geçmek süreci uzatır. İnsanlar daha da kötü olabilir. Ondan sonra su içmeme, volüm ve gerekli C vitamini almama insanların daha da kötü bir sürece girmesine neden oluyor” diye konuştu.