Hastanemizde Covid19 Aşı Uygulama Alanları Oluşturularak Sağlık Çalışanlarımız aşılanmaya başlandı.
14 Ocak 2021

Yaklaşık bir yıl önce başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisine karşı geliştirilen aşının ülkemizdeki ilk uygulaması Sağlık Bakanımızın ilk aşıyı yaptırmasıyla başladı. Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda hastanemizde Covid 19 aşısının uygulanmasına yönelik alanların oluşturulmasıyla aşı uygulama süreci başladı.

İlk olarak sağlık çalışanlarının aşılanacağı program dâhilinde, hastanemizde görev yapan sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandı. Çalışanlarımız randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerdir.

İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Cahit POLAT ve Başhekimimiz Prof.Dr. Erol KELEŞ’ de çalışanlarımızla birlikte Covid19 aşılarını yaptırdılar.

Hastanemizde aşı uygulamalarının sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için önceden gerekli hazırlıklar yapıldı.

Bu kapsamda hastanemizdeki bir alan bu iş için kullanılmak üzere dizayn  edildi. Toplam 50 oda aşı uygulanması için hazır hale getirildi. Aşı uygulamasını yapacak olan personel görevlendirmeleri yapıldı.

Aşı odaları, poliklinik odalarından uzakta ve hastaların birbiriyle temasını önleyecek şekilde, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandı. Hastanemize aşı için gelen kişiler, güvenlik görevlileri ve yönlendirme elemanları tarafından diğer hastalarla temas etmeden aşı odalarına yönlendirilecekler.

Aşı odalarına teker teker alınan vatandaşların önceki hastalıklarına dair öyküsü, alerjisinin olup olmadığı, özellikle aşı bileşenine ait alerji öyküsünün olup olmadığı sorgulanacak. Ateşli bir hastalığının olup olmadığı, aşı olmasına engel bir durum olup olmadığı sorgulanarak tespit edilecek. Aşı olmasına engel bir durum tespit edilmezse kişi aşılanacak.

Olası bir yan etki durumunda müdahale edilmesi amacıyla aşı odalarının yanında müdahale odaları hazırlandı. Müdahale odalarında, acil durumda müdahale edilmesi için gereken teçhizat ve ilaç bulundurulmaktadır.

• WhatsApp Image 2021-01-14 at 10.45.58 (2).jpeg