Yeni Başlayan Hekimlerimizle Kadrosu Güçlenen Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniğinde Yapılan Ameliyatlarla Önemli Başarılara İmza Atılıyor
18 Ocak 2022

Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniğinde güçlenen hekim kadrosu ile yapılan operasyonlar ile hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.

Solunum yollarına bası yapan dev guatr nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği saptanan 69 ve 72 yaşlarındaki iki kız kardeş, Genel Cerrahi kliniğimiz hekimlerinden Op. Dr. Abdullah KUT tarafından ameliyat edildi. 72 yaşındaki hastamızın daha önce olduğu ameliyatlar sonucunda sağ taraf ses tellerini çalıştıran sinirin hasarlı olması nedeniyle ameliyat yüksek risk altında sinir monitorizasyonu eşliğinde yapıldı. Sol taraf ses telleri korunan hasta ameliyat sonrası yoğun bakım ve trakeostomi ihtiyacı olmadan serviste takibe alındı.  Aynı ailede benzer sıkıntıları olan iki hastamızın yapılan operasyon sonrasında yeniden rahat yemek yemesi, nefes alması, sesini kullanıyor olması yüz güldürücüydü.

Onkoloji hastalarımız da yapılan laparoskopik (kapalı) operasyonlarla sağlığına kavuşuyor. Ekibimizden Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Azmi LALE, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Remzi KURT ve Genel Cerrahi Uzmanı Ahmet ASLAN tarafından 93 yaşında çekum (kalın bağırsak başlangıcı) yerleşimli yaklaşık 10 cm çapında kitlesi olan hastamız opere edildi. Yandaş hastalıkları, daha önce geçirilmiş karın cerrahisi ve buna bağlı karın içinde yaygın yapışıklıkları olmasına rağmen onkolojik cerrahi prensiplerine uygun bir cerrahi yaklaşımla laparoskopik (kapalı) kanser ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi. Hastamız 2. gün ağızdan beslenmesine başladı, 5. gün taburculuk aşamasına geldi.

Kanser hastalığını erken teşhis edildiğinde ve deneyimli ellerde uygulanan cerrahi girişimler sayesinde yenebileceğimizi, hastalığın insan üzerinde oluşturacağı etkilerin önüne geçilebileceğimizi unutmamalıyız.

Tüm Genel Cerrahi ekibimize teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.