Yürüme Yetisini Kaybeden Hasta Hastanemizde Uygulanan Fizik Tedavi Programıyla Yeniden Yürümeye Başladı
27 Mayıs 2022

Hastanemize yüksekten düşme nedeniyle gelişen omurgada kırık sonucu başvuran ve her iki bacağında ileri derecede kas güçsüzlüğü bulunan 45 yaşındaki hasta uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon programıyla sağlığına kavuştu.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon programını uygulayan hastanemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği sorumlusu Uzm. Dr. Ali GÜRBÜZ, “Hastamız bize yüksekten düşme sonucunda gelişen vertebra kırığı ve her iki alt extremitede ileri derecede kas güçsüzlüğü ile başvurdu. Hastamız bize müracaat ettiğinde yürüyemiyordu. Hastamıza robotik tedaviyi de içeren aktif bir nörolojik rehabilitasyon programı uygulandı. Dört aylık bir tedavi sürecinden sonra hastamız artık destekle yürüyebilmekte ve sosyal yaşamına devam edebilmektedir.” dedi.

Uzm. Dr. GÜRBÜZ, “Omurga rehabilitasyonunda hastaların ev içerisinde hareket edebilmesi hedeflenirken, hastamız günlük işlerini tek başına rahatlıkla yapabileceği seviyeye gelmiştir. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ilimize ve bölgeye fiziki ve teknolojik donanımıyla yüksek kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam etmektedir.” şeklinde konuştu.