Hastanemizde Çocuk Palyatif Bakım Merkezi Hizmet Vermeye Başladı
01 Haziran 2022

Hastanemizde Çocuk Palyatif Bakım Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, sağlık alanında yaptığı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. İlimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalar neticesinde, hastanemizde “Çocuk Palyatif Bakım Merkezi“ açıldı. Merkezimiz, Elazığ Valimiz Sayın Dr.Ömer TORAMAN, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT, Başhekimimiz Prof. Dr. Erol KELEŞ, kurum yöneticilerimiz ve mesai arkadaşlarımızın katılımıyla yapılan açılış töreniyle hizmete başladı.

Çocuk Palyatif Bakım Merkezimiz,hastalarımızın ve refakatçilerinin rahatı için tüm detaylar düşünülerek, deneyimli kadromuz ile hizmete başlamıştır.

Palyatif bakım, yaşamı sınırlayan bir hastalıkla yüz yüze kalan hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik bir yaklaşımdır. Başta ağrı olmak üzere fiziksel, psikososyal, manevi problemlerin erken tespiti ile tedavisini hedefler.Ülkemizde yetişkinler için palyatif bakım merkezleri yaygın olarak kurulmuştur. Fakat mevcut çocuk palyatif bakım merkezlerinin sayısı sınırlıdır.

Palyatif Bakım Merkezimiz, günlük yaşantısında temel ihtiyaçlarına devam edebilmesi için desteğe ihtiyacı olan; solunum sıkıntısı, yürüme güçlüğü, SMA, Serebral palsi, meningomiyelosel gibi hastalıkları bulunan çocuklarımıza tıbbi yardım ve bakım desteği sağlayacaktır. Çocuk palyatif bakım merkezimizde çocuklarımız ile ailelerinin rahat bir yaşam sürdürmelerine yardım ederek, yaşam kalitelerini en üst düzeye çıkarılması hedeflenmektedir.

Çocuk Palyatif Bakım Merkezimiz ilimize ve bölgemize hayırlı olsun.

• WhatsApp Image 2022-06-01 at 16.01.56.jpeg