Hastanemizde “Beyin ve Epilepsi Pili Ameliyatları” Başarı ile Uygulanıyor
17 Haziran 2022

Hastanemizde “Beyin ve Epilepsi Pili Ameliyatları” Başarı ile Uygulanıyor

Elazığ’a ve bölge illerine kaliteli sağlık hizmetleri sunan hastanemiz çalışmalarına devam ediyor.

Beyin ve Epilepsi pili takma/değiştirme operasyonları için farklı illere gitmek zorunda kalan Elazığ ve bölgedeki hastalarımızın mağduriyetleri giderildi.

Hastanemizde, beyin ve Epilepsi pili takma/değiştirme operasyonları güvenle uygulanabilmektedir.

Epilepsi pili ve beyin pili ameliyatları, ilaçların yeteri kadar sürede ve uygun çeşitlilikte kullanılmasına rağmen, nöbetlerin kontrol altına alınamadığı, ilaca dirençli epilepsi, ve ilaç tedavisine rağmen ilerleyen Parkinson hastalarında başvurulan bir cerrahi tedavidir.

Beyin Cerrahisi Kliniğimizde başarı ile uygulanan, Parkinson ve Epilepsi hastalığının tedavisinde ihtiyaç duyulan beyin pili takma/değiştirme operasyonları, beyin cerrahi ameliyatları içerisinde en güvenli ameliyatlardan biridir. Ameliyat süresi ortalama 4-5 saattir. Pil ömrü tükenen hastalarda yaklaşık yirmi dakika süren kısa bir ameliyatla eski pil çıkarılıp yerine yeni pil yerleştirilebilmektedir.

Yirmi beş yıldır Parkinson hastası olan ve kliniğimize Erzincan’dan başvuran 58 yaşındaki hastamıza 2011 yılında dış merkezde beyin pili yerleştirilmişti. Pil ömrü tükenmiş olan hastamız hastanemize başvurdu. Ameliyatı yapılan hastamız yeni pili entegre edilerek takiplerinin ardından iki gün sonra şifa ile taburcu edildi.

Beyin Cerrahi Kliniğimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.