Böbreğinde Adrenalin Hormonu Salgılayan Tümöral Kitle Tespit Edilen Hasta Yapılan Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
05 Ekim 2022

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemiz hastalarına şifa olmaya devam ediyor. Hastanemizin Genel Cerrahi kliniğine karın ağrısı şikâyetiyle müracaat eden hastanın böbreğinin üzerinde tespit edilen 8 cm’ lik kitle, multidisipliner yaklaşım ile Genel Cerrahi kliniğimizde yapılan ameliyatla çıkarıldı.

Hastamızda nadir görülen, adrenalin hormonu salgılayan tümöral bir kitle saptadıklarını ifade eden Opr. Dr. Abdullah KUT, “ 58 yaşındaki kadın hastamız karın ağrısı ile Arıcak ilçemizden gelerek polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkiklerinde sağ böbrek üzerinde 8 cm' lik kitle saptandı. Yaptığımız testlerde bu kitlenin nadir görülen bir hastalık olan Feokromasitoma (adrenalin hormonu salgılayan tümöral kitle) saptadık. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanımızın desteği ile ameliyat öncesi hazırlığı yaparak, kapalı (Laparoskopik) ameliyatla tümörü sorunsuz çıkardık. Bir saatlik başarılı ameliyattan sonra üçüncü günde hastamızı şifa ile taburcu ettik’’dedi.
Tüm ekiplerimize teşekkür ederiz.